Wat is BMI?

BMI staat voor Body Mass Index en is een berekening die voor volwassenen wordt gebruikt om een algemene indicatie te geven of je gewicht gezond is voor je lengte. BMI, gecreëerd door de World Health Organization, wordt berekend door je gewicht in kilo's te delen door je lengte in meters in het kwadraat. Dit geeft jou een getal, die dan naast de BMI schaal kan worden gelegd.

De BMI berekening ziet de kern van gewichtsproblemen en houdt rekening met mensen in alle vormen en maten. Om deze reden is het uitgegroeid tot de standaard meting voor gezondheid over de hele wereld.

De BMI schaal.

De volgende BMI schaal laat zien wat jouw BMI zegt over jouw gewicht:

25 of minder = Het FIT Programma is het meest geschikt voor deze categorie.

25 - 30 = Het STEADY Programma is het meest geschikt voor deze categorie.

30 of hoger = Het SLIM Programma is het meest geschikt voor deze categorie.

De nauwkeurigheid van BMI

Wanneer je je BMI hebt berekend, is het waard te overwegen of je rekening moet houden met andere factoren. Spieren wegen bijvoorbeeld zwaarder dan vet, dus zeer gespierde mensen, zoals body builders, zwaargewicht boksers en andere gewicht gerelateerde atleten, zullen ontdekken dat hun BMI hen classificeert als te zwaar. Als je in deze atletische categorie valt, dan is de kans groot dat je je gezondheid en gewicht zelf goed begrijpt. Het BMI zal in dit geval een onnauwkeurige methode zijn. Als je twijfelt aan je situatie, doe je er goed aan met een medisch professional te overleggen.

Een andere factor waar je rekening mee dient te houden is een zwangerschap. Je moet BMI niet als middel gebruiken als je zwanger bent. In deze situatie is het beter om advies te vragen van een verloskundige of dokter, als je je zorgen maakt over je gewicht.

BMI is bedoeld als algemene indicatie en hulpmiddel voor de algemene volwassen populatie. Als je geen enorme spiermassa hebt, of zwanger bent, dan kan de BMI een goede manier zijn om erachter te komen hoe gezond jouw gewicht is.

Controleer je BMI en bekijk welk programma het beste voor jou is: