Ananas

Ananas

Als je denkt aan een tropische en exotische vrucht, zal ananas waarschijnlijk als eerste in je opkomen. De ananas is een van de meest populaire tropische vruchten ter wereld. Het heeft een unieke, zoete smaak, onvergetelijk uiterlijk en, heel belangrijk, is afgeladen met goede stoffen. Er zijn veel voordelen te behalen uit het toevoegen van ananassap aan je reguliere dieet, geen wonder dat het zo populair is.

Ananassen behoren tot de Bromeliaceae familie van planten, die het meest bekend is vanwege grote hoeveelheden van het belangrijke en gezonde enzym bromelaïne. Een ananas zelf is niet slechts een vrucht, maar bestaat in feite uit een collectie vruchtjes die vanuit meerdere bloemen zijn gefuseerd in een enkel wezen. Het uiterlijk van de ananas is behoorlijk bijzonder, met haar cilindrische vorm, gekruiste geel-bruine huid en explosie van groene bladeren bovenop.

De ananas werd ontdekt door Europese kolonisten op een eiland, die later bekend werd als Guadalupe. Er wordt echter gedacht dat de ananas haar oorsprong vindt in Zuid-Amerika. Via de Europeanen werd de ananas verspreid, omdat de bomen werden verscheept naar kolonies over de hele wereld, waaronder Azië en Afrika. Na hun ontdekking, was een verse ananas zeldzaam; het lange transport eiste zijn tol en de vruchten verrotten. Als een gevolg hiervan, werd de ananas een enorm statussymbool in koloniale tijden om daadwerkelijk toegang te hebben tot de verse vrucht. Tegenwoordig zien we ananas bijna overal en er wordt over de hele wereld van genoten.

Juice Programma’s

Juices