AppelAppel

Niet alleen zijn appels een van de meest populaire vruchten, ze worden ook door voedingsdeskundigen en wetenschappers beschouwd als het meest gezond. Het is niet overal bekend, maar appels zijn zeer krachtig als het gaat om voedingsstoffen en ze moeten door iedereen overwogen worden die serieus gezond wil worden. Ze barsten van de belangrijke anti-oxidanten, flavonoïden en vitaminen. Dit heeft geleid tot het beroemde Engelse spreekwoord: "An apple a day, keeps the doctor away" en met de krachtige stoffen in appels, is dit gezegde niet ver van de waarheid.

Appels hebben vaak stevig en verfrissend vruchtvlees met een voornamelijk witte kleur. De appel is een lid van de rozenfamilie en er zijn vele vormen, variaties en kleuren in de schil. Als een van de meest populaire vruchten ter wereld, worden ze dus ook op een gigantische schaal gekweekt en gebruikt voor zowel culinaire doeleinden als het maken van cider (en natuurlijk rauw gegeten!)

Aangenomen wordt dat de appel haar oorsprong vindt in de Oostelijke delen van Europa, maar ook in delen van Zuidwest-Azië. Vanwege haar aanpassingsvermogen, eenvoudige teelt en rijke opbrengst, heeft de appelboom zich verspreid naar elk deel van de aarde met een gematigd klimaat. Tijdens de verspreiding en teelt onder mensenhanden, zijn er duizenden hybride variaties ontwikkeld en tegenwoordig tellen we wel 7000 types, die allemaal goed voor je zijn!

Juice Programma’s

Juices