Avocado

Avocado

Avocado's zijn een smakelijke lekkernij en mensen over de hele wereld zijn er dol op. Het feit dat voedingsdeskundigen het beschouwen als perfecte voeding is dus een zeer welkome bonus. De voedingswaarde van de avocado is fantastisch; ze bevat wel 25 onmisbare voedingsstoffen en nuttige fytochemische stoffen. Als je dit combineert met e zachte en subtiele smaak, begrijp je waarom dit een geweldige aanvulling op onze sappen is.

Er zijn tientallen types avocado, maar met name een soort zien we het meeste in de winkels. Dit is de Hass variant en ze heeft een reputatie verworven om haar rijke en romige smaak. Hoewel de meeste mensen avocado als groente beschouwen, is het eigenlijk een vrucht. De manier waarop we avocado in onze keuken gebruiken, zorgt ervoor dat het vaak als groente wordt gezien. Avocado's zijn peervormig en hebben een diepgroene, leerachtige huid, waardoor ze ook bekend staan als alligator peren. Onder de huid vinden we bleek, romig vruchtvlees en in het midden de enorme, enkele pit.

Deze vrucht vindt haar oorsprong in de jungle van Centraal- en Zuid-Amerika en bewijs suggereert dat de avocado al sinds 8.000 vC werd gekweekt. In de 17de eeuw verspreidde de avocado zich naar Jamaica en vandaar naar Azië. "Westerse" teelt van de avocado vond pas plaats aan het begin van de 20ste eeuw, maar sindsdien is het een culinaire favoriet.

Juice Programma’s

Juices