BanaanBanaan

Deze smakelijke, tropische vrucht is een favoriet in elk huishouden en kan over de hele wereld in supermarkten worden gevonden. De banaan staat bekend om haar unieke en rijke smaak, hoge voedingswaarde en medicinale eigenschappen. Deze vrucht is diep geworteld in de menselijke geschiedenis en dat zal waarschijnlijk zo blijven. Er is bewijs dat de banaan al duizenden jaren wordt geteeld en met goede reden: Ze heeft vele gezonde kwaliteiten!

Aangenomen wordt dat bananen door mensen worden gekweekt sinds 5000 vC, sommige bronnen zeggen zelfs al sinds 8000 vC; dat is een behoorlijk lange tijd! Geloofd wordt dat de bananenplant oorspronkelijk uit Papoea Nieuw Guinea komt en zich later verspreidde door Zuidoost-Azië. In de loop van de tijd verspreidden bananen zich steeds verder naar het westen, maar dit bleef zeldzaam tot de uitvinding van de koeling, waardoor het transport veel gemakkelijker werd.

De bananenplant is de grootste kruidachtige, bloeiende plant ter wereld, waardoor ze vaak ten onrechte wordt aangezien voor een boom. De plant vinden we in het wild in delen van Azië, waar ze al eeuwen wordt gekweekt. Het vermogen van de plant om in diverse bodems te groeien, maakt haar ideaal voor menselijke teelt.

De banaan zelf is verkrijgbaar in vele eetbare variaties, allemaal verschillend in maat en kleur. De meest afgebeelde banaan is geel en krom. Ze heeft een dikke, leerachtige schil die de crèmekleurige vrucht beschermt.

Juice Programma’s

Juices