BasilicumBasilicum

Basilicum is een veel voorkomend keukenkruid, die zeer vaak wordt gebruikt in Italiaanse gerechten, maar ook een belangrijk ingrediënt is voor pesto. Het extreem geurige aroma en de smaak hebben haar enorme populariteit in de keuken bezorgd. Maar dit juweeltje heeft niet alleen een geweldige smaak, het bevat een schat aan voedingsstoffen die gigantische voordelen bieden aan onze sapjes.

Er zijn wel 150 soorten basilicum, die allemaal behoren tot de mint plantenfamilie. Het is een eenvoudig te kweken, eenjarig kruid die lange stengels produceert, bedekt met brede, diepgroene bladeren. Vanwege de grote variaties in basilicum, kan het uiterlijk echter sterk verschillen.

Basilicum vindt haar oorsprong in delen van Azië en het Midden-Oosten, maar verspreidde zich al snel naar het westen, toen het langs de specerijen route werd meegenomen. Gedacht wordt dat het al meer dan 5000 jaar wordt gekweekt voor culinaire en medicinale doeleinden. De naam basilicum komt eigenlijk van het oude Griekse woord basilikohn, wat "koninklijk" betekent en dit geeft meer inzicht in de status binnen de Griekse gemeenschap. Dit vinden we ook terug in andere culturen, zoals India, waar basilicum een icoon was voor gastvrijheid, en in Italië, waar het symbool stond voor liefde. De kracht van basilicum is volmaakt en daarom hebben we het toegevoegd aan onze koud-, en langzaam geperste sapjes.

Juice Programma’s

Juices