BleekselderijBleekselderij

In tegenstelling tot andere groenten, is bleekselderij een beetje een miskende held in de wereld van supergroenten. Het wordt vaak alleen gebruikt als een gezonde snack. Deze groente is echter niet zo simpel als hij eruit ziet en bleekselderij voegt dan ook veel goed gebalanceerde voordelen toe aan onze sapjes.

Bleekelderij groeit met lange, stevige stengels met blaadjes aan de uiteinden. Hoewel bleekselderij vaak een beetje bleekgroen wordt afgebeeld, zijn er diverse varianten met ontelbare kleuren, variërend van levendig goud tot diep rood. Bleekselderij behoort tot de Schermbloemigen, ook wel de wortelfamilie genoemd, waar ook peterselie, wortels, dille en venkel toe behoren.

Er zijn varianten van wilde bleekselderij, die ook tot dezelfde familie behoren, die al duizenden jaren over de hele wereld voorkomen. Wat wij tegenwoordig beschouwen als standaard bleekselderij werd voor het eerst gekweekt in Europa, ongeveer 1000 vC. Het werd zowel in de keuken als medisch gebruikt en bewijs suggereert dat het verspreidde naar Egypte, waar het werd gebruikt voor medische toepassingen. In Griekenland werd het aan atleten gegeven als beloning. Hoewel de groente tegenwoordig niet meer zo hoog in aanziet staat, biedt bleekselderij nog steeds dezelfde voordelen voor de gezondheid, voordelen die wij in onze sapjes willen.

Juice Programma’s

Juices