Boerenkool

Boerenkool

Boerenkool is een ongewone en aantrekkelijk uitziende groente, afgeladen met goedheid en voedingsstoffen. Deze groene koningin wordt steeds populairder, nu steeds meer mensen horen over deze voedzame en smakelijke krachtpatser. Spinazie, maak plaats voor deze nieuwe, groene superster!

Boerenkool, een winterhard lid van de kool familie, is een van de gezondste groenten. Het heeft een delicate, zoete, aardse smaak. Hoewel boerenkool verkrijgbaar is in diverse variaties, zien we de gekrulde boerenkool, die ook nog eens prachtig is met haar diepgroene, zwaar gekrulde bladeren, het meest. Boerenkool is zeer eenvoudig te kweken, als je haar extreme voedingswaarde en voordelen voor het menselijk lichaam overweegt, en is zelfs bestand tegen lichte vorst.

Net zoals andere groenten uit dezelfde familie, zoals broccoli en bloemkool, stamt ook boerenkool af van de wilde kool, een plant die haar oorsprong vindt in Azië. Rond 600 vC werd ze naar Europa gebracht door Keltische nomaden. Tijdens de tijd van het Romeinse Rijk was het een extreem belangrijk gewas, maar het stond ook standaard op het dieet van Europese boeren in de middeleeuwen. Het gebruik heeft tot de dag van vandaag stand gehouden en maakt bovendien de laatste tien jaar een opleving mee, vanwege de nadruk op de krachtige gezondheidsvoordelen.

Juice Programma’s

Juices