CantaloupeCantaloupe

Hoewel het uiterlijk van de cantaloupe misschien onaantrekkelijk lijkt, is het sappige vruchtvlees enorm smakelijk en zoet. Haar buitenkant suggereert wellicht iets anders, maar het vruchtvlees van de cantaloupe staat bekend vanwege haar schoonheid stimulerende eigenschappen. Het geeft maar weer eens aan dat het niet om de buitenkant draait!

De cantaloupe, soms ook wel “muskmeloen” of “rockmelon” genoemd, is een meloen die behoort tot de familie van de komkommerachtigen, waar ook komkommer, pompoenen, kalebassen en veel andere meloenen onder vallen. Een cantaloupe kan vaak worden herkend aan het uitgebreide webmotief op de buitenste schil, maar het daadwerkelijke vruchtvlees kan, afhankelijk van de soort, enorm in uiterlijk verschillen, variërend van een lichte zalmkleur tot een diep en levendig oranje.

De daadwerkelijke oorsprong van de cantaloupe is niet bekend en er wordt nog steeds over gediscussieerd. Vele meloensoorten uit deze familie vinden hun oorsprong in Afrika, dus aangenomen wordt dat ook deze meloen hiervandaan komt. Afrikaanse meloenen zelf zijn misschien wel voorouderlijke afstammelingen, oorspronkelijk afkomstig uit Azië. Dus het is onmogelijk dit zeker te weten!

Wat we wel weten, is dat cantaloupe meloenen barsten van gezondheid, dus we moesten ze wel toevoegen aan een aantal van onze sapjes!

Juice Programma’s

Juices