Chinese Kool

Chinese Kool

Chinese kool is niet iets wat je elke dag ziet in Europa, maard eze groente stijgt gestaag in populariteit omdat de smaak van het Oosten steeds geliefder wordt. Zoals de naam al suggereert, wordt gedacht dat de Chinese kool haar oorsprong vindt in China en het is een belangrijk onderdeel van de Aziatische keuken. Deze groente bezit veel verborgen krachten en voedingsstoffen en ons doel is deze te benutten.

De Chinese kool is nauw verwant aan de andere koolsoorten die in het Westen vaker voorkomen. Ze groeien in een veel meer cilindrische vorm dan onze bolvormige varianten en produceren dicht op elkaar gepakte, lange, lichtgroene bladeren.

De eerste verwijzing naar Chinese kool dateert uit de tijd van de Ming dynastie, waar de kruidendokter Li Shizhen het onderzocht vanwege de medische en gezondheidsbevorderende eigenschappen. Het werd voor het eerst gevonden in de regio van de Yangtze River Delta, maar verspreidde zich al snel door heel China om een belangrijk onderdeel in het Chinese dieet te worden. Vervolgens werd het in Korea geïntroduceerd, waar het nu wordt gebruikt om Kimchi te maken. Later baande het zich een weg naar Japan, toen het werd meegebracht door Japanse soldaten die terugkeerden uit de oorlog. Sindsdien heeft de groente zich wereldwijd verspreid.

Juice Programma’s

Juices