Citroen

Citroen

Naast het toevoegen van een smakelijke en zure twist aan eten en drinken, bieden citroenen nog meer voordelen als het gaat om voedingswaarde. Ze kunnen een geweldig hulpmiddel zijn bij het afvallen, het lichaam reinigen en verrijken met voedingsstoffen. Wat je reden ook is, ook al is het slechts voor de smaak, het kiezen van een sap met citroen is altijd een goede keus.

Citroenen zijn vaak ovaal van vorm en geel van kleur. Net zoals andere citrusvruchten, is het vruchtvlees van de citroen verdeeld en omhuld door een dikke schil. Hoewel de citroen vaak zuur en wrang smaakt, is het eigenlijk een verrassend verfrissende vrucht en dit maakt citroen een geweldige toevoeging in sappen.

Gedacht wordt dat de citroen haar oorsprong vindt in ofwel China of India, als een resultaat van een kruising met limoen, ongeveer 2500 jaar geleden. Handelaren uit het Midden-Oosten namen de citroen mee naar Spanje in de 11de eeuw en zo kwam ze in Europa terecht. Vanaf daar werd de citroen naar het noorden van Afrika gebracht. Hoewel ze dus eerst in Spanje terechtkwam, zijn het met name de Kruisvaarders die verantwoordelijk zijn voor het verspreiden van de citroen door Europa, omdat zij ze meenamen van hun reizen. Citroenen waren ook een groot onderdeel van de reis naar de nieuwe wereld, omdat het hoge Vitamine C gehalte ideaal was tegen scheurbuik, wat vaak voorkwam op lange zeereizen. Sinds de ontdekking, zijn citroenen in onze cultuur tot de dag van vandaag populair gebleven.

Juice Programma’s

Juices