GemberGember

Gember is een plant die al duizenden jaren gebruikt wordt als specerij en medicijn. Het is een winter-warmer die je kan laat ontvlammen en daarnaast een unieke prikkeling achterlaat op je tong. Naast die ongekende smaak zitten en nog vele andere voordelen aan gember en de toevoeging aan onze slow juice is dan ook een groot succes.


Het deel van de gemberplant dat als ingrediënt voor onze sapjes wordt gebruikt, is de wortel. Afhankelijk van de soort, kan deze geel, wit of rood van kleur zijn. De wortel wordt vaak beschreven als hoornvormig, maar kan er ook behoorlijk knoestig uitzien.


Gember is afkomstig uit Zuidoost-Azië en is zeer belangrijk in de Chinese geneeskunde voor de behandeling van allerlei gezondheidsproblemen. Net als vele andere groente en vruchten, werd gember door Europa verspreid door de Romeinen, die het vanuit China meenamen. Haar populariteit als zeer aromatisch en trendy specerij nam al snel toe. Door de grote vraag en vanwege de afstand tot China, was gember extreem duur en zeldzaam. Redenen voor Spaanse kolonisten om gember mee naar Zuid-Amerika te nemen om daar te kweken en vervolgens weer naar Europa te verschepen. Tegenwoordig is gember overal verkrijgbaar en wordt voornamelijk geteeld in Jamaica, India, Indonesië en Australië.

Juice Programma’s

Juices