Ananas

Gezondheidsvoordelen van ananas

Ananas toevoegen aan onze koudgeperste sappen doen we niet alleen voor de smaak (al helpt het wel!). Ananassap heeft enorm veel voordelen voor de gezondheid, waardoor het een geweldige aanvulling is op onze lijst met ingrediënten. We werpen een blik op de vele voordelen voor de gezondheid:

Vertraagt het risico op netvlies veroudering

Het is bekend dat de bestanddelen van ananas helpen het risico op netvlies veroudering, een ziekte die op dit moment als eerste oorzaak wordt genoemd voor zichtverlies bij volwassenen, te vertragen. Gedacht wordt dat het regelmatig toevoegen van ananassap aan je dieet dit risico met wel 36% kan verminderen.

Krachtige anti-oxidant

Het hoge mangaan gehalte van ons koudgeperst ananassap heeft een geweldige anti-oxidante werking, waarbij enzymen worden gepromoot die het lichaam op celniveau beschermen tegen vrije radicalen en de schade die zij veroorzaken. 

Ondersteunt gezonde botten

Ananas is rijk aan mangaan, die door het lichaam wordt gebruikt om sterke en gezonde botten op te bouwen en te behouden.

Houdt het tandvlees gezond

Bepaalde stoffen in ananas helpen het tandvlees gezond te houden. Ze beschermen de tanden en algemene mondgezondheid.

Geweldig voor de huid

Ananas barst van de vitamine A, die het lichaam nodig heeft om een gezonde huid op te bouwen en te behouden, waardoor de huid van nature straalt.

Ondersteunt het immuunsysteem en het centrale zenuwstelsel

Het hoge vitamine gehalte, waaronder zowel vitamine C als A, wordt door het lichaam gebruikt om het centrale zenuwstelsel en het immuunsysteem te onderhouden en stimuleren; dit helpt bij de bescherming tegen ziektes.

Bevordert een gezonde spijsvertering

Bromelaïne, een enzym die in ananas gevonden wordt, neutraliseert overtollige zuren, helpt eiwitten verteren en helpt de alvleesklier met het reguleren van de spijsverteringsenzymen. Al deze functies helpen enorm bij een efficiënte en gezonde spijsvertering, waardoor de algehele gezondheid verbetert.

Werkt tegen ontstekingen

Ananas bevat stoffen die ontstekingen verminderen en reguleren, waardoor dit sap een welkome verlichting biedt voor diegenen die lijden aan aandoeningen als artritis.

Verlicht misselijkheid

De stoffen van ananas staan erom bekend misselijkheid te verlichten, wat een enorm voordeel kan zijn voor zwangere vrouwen die lijden aan ochtendmisselijkheid.

Reguleert de bloeddruk

Het hoge kalium- en lage natriumgehalte van ananassap helpt het lichaam de bloeddruk op peil te houden, voorkomt hypertensie en ondersteunt het cardiovasculaire systeem.

AnanasAnanasAnanasAnanas