Appel

Gezondheidsvoordelen van appel

Appels zijn zeer veelzijdige vruchten en de toevoeging ervan in een aantal van onze sappen was niet meer dan logisch. Hieronder lees je meer over de gezondheidsvoordelen:

Krachtige anti-oxidant

Appels zitten vol met een zeer breed scala polyfenolen, die samenwerken om een aantal zeer krachtige anti-oxiderende effecten te produceren, waarbij het lichaam wordt beschermd tegen vrije radicalen en gifstoffen. De anti-oxiderende eigenschappen van appels werken blinken uit in het verminderen van de oxidatie van celmembraan vetten. Dit heeft positieve gevolgen voor het cardiovasculaire systeem, waar de oxidatie van de celmembraam vetten in bloedvaten een risicofactor is voor het verstoppen van de aderen.

Helpt een gezond cardiovasculair systeem te behouden

In aanvulling op de voordelen van de rijke anti-oxiderende effecten, heeft het cardiovasculaire systeem ook enorm veel baat van de pectine in appels. Pectine verlaagt het cholesterolniveau. Opgemerkt moet worden dat de pectine vaak eruit gefilterd wordt in het meeste sap wat je in de winkel koopt; het is alleen aanwezig in rauw sap.

Werkt preventief tegen Alzheimer

Appels bevatten quercetine, een stof waarvan bekend is dat het de hersencellen beschermt tegen afbraak.

Ondersteunt het immuunsysteem

Appel bevatten een grote hoeveelheid vitamine C, die het immuunsysteem ondersteunt en stimuleert.

Verbetert cognitieve functies

Appels bevatten kalium, die door de hersenen wordt gebruikt om het versturen van de elektrische signalen, die het gebruikt om het lichaam te besturen, optimaal te laten werken.

Verlaagt de bloeddruk

De kalium in appels verlichten ook spanning op de bloedvaten en verwijden ze, waardoor de bloeddruk wordt verminderd.

Ondersteunt bij afvallen

Hoewel appels veel voedingsstoffen bevatten, zitten er maar weinig calorieën in. Dit maakt ze perfect voor iedereen die het gewicht in de gaten houdt of wil afvallen.

AppelAppelAppelAppel