Avocado

De gezondheidsvoordelen van avocado

Avocado's zijn de definitie van supervoedsel. De krachtige voedingswaarde biedt een schat aan mogelijke voordelen voor de gezondheid. Hier volgt een opsomming van de heilzame werking van hun sap:

Verlaagt cholesterol

Avocado's bevatten beta-sitosterol, waarvan bekend is dat het cholesterolverlagend werkt en het cardiovasculaire systeem ondersteunt. Dit vermindert het risico op hart-gerelateerde ziekten en beroertes.

Beheerst de bloeddruk

Avocado's bevatten een grote lading kalium, die het lichaam gebruikt om de bloeddruk te helpen reguleren, waardoor het cardiovasculaire systeem verder wordt ondersteund.

Onderhoudt het hart

En alweer een voordeel voor de cardiovasculaire ondersteuning. Avocado's bevatten vitamine B6 en foliumzuur. Beiden zijn onmisbare voedingsstoffen voor het onderhouden van een gezond hart.

Reguleert de bloedsuikerspiegel

In avocado's bevinden zich goede en essentiële vetten, bekend als enkelvoudig onverzadigde vetten. Dit kan de insuline weerstand omkeren en helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Dit helpt ziektes als Type 2 Diabetes voorkomen.

Houdt de ogen fris en gezond

Het sap van avocado's bevat zowel vitamine A als luteïne, die beiden worden gebruikt om de ogen gezond te houden. Ervoor zorgen dat je er genoeg van helpt kan helpen bij het voorkomen van zichtverlies, staar, veroudering en diverse andere verwante problemen.

Werkt tegen ontstekingen

De flavonoïden en polyfenolen in avocado's werken tegen ontstekingen, waardoor het risico en de ernst van ontstekingen worden verminderd.

Rijk aan anti-oxidanten

Avocado slow juice bevat diverse anti-oxidanten. Maar met name bevat het glutathion, een zeer krachtige anti-oxidant die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen en veroudering op celniveau.

Verhoogt de opname van voedingsstoffen

Een van de hoofdrollen van avocado is het verhogen van de opname van voedingsstoffen. Avocado bevat carotenoïden die, in de juiste balans, wonderen verrichten voor het spijsverteringsstelsel (en het lichaam). Avocado's hebben precies de juiste balans.

Vermindert het risico op een beroerte

Avocado's hebben een hoog folaat gehalte, waarvan is aangetoond dat deze het risico op een beroerte verminderen.

Bestrijdt een slechte adem

Een watten tong en constante slechte adem is een indicatie van een onderliggend probleem, die vaak te maken heeft met de ingewanden. Het is bekend dat avocado helpt dit te behandelen. Het reinigt de ingewanden en verbetert hun algehele gezondheid en doeltreffendheid.

Bestrijdt ouder worden

Avocado's bevatten grote hoeveelheden vitamine C en glutathion, die beiden het immuunsysteem stimuleren, waardoor het centrale zenuwstelsel wordt ondersteund en de tekenen van veroudering worden bestreden.

Geweldige bron van vitamine A, B, C, E en K

Op zoek naar wat extra vitaminen? Avocado kan de oplossing zijn. Het is een krachtige bron van vitaminen, die onmisbaar zijn voor een gezond lichaam en geest en ze worden gebruikt voor diverse belangrijke processen.

AvocadoAvocadoAvocadoAvocado