Basilicum

Gezondheidsvoordelen van basilicum

Dus wat voegt basilicum nou precies toe aan onze koudgeperste sappen? Nou, de volgende lijst moet je enige duidelijkheid verschaffen:

Anti-bacterieel

De stoffen in basilicum hebben antibacteriële eigenschappen, waardoor de groei van schadelijke bacteriën wordt geremd en afgebroken.

Werkt tegen ontstekingen

Basilicum bevat eugenol, waarvan is aangetoond dat het ontstekingen effectief verlicht.

Helpt bij het reguleren van de bloedsuiker en cholesterol

De gecombineerde bestanddelen van basilicum kunnen de suikerwaarden in het bloed verlagen, maar ook de cholesterol. Dit helpt hart- en vaatziekten voorkomen en het daaruit voortvloeiende risico op een hartaanval.

Krachtige anti-oxidant

Basilicum bevat een aantal krachtige anti-oxidanten die het lichaam op celniveau helpen beschermen tegen vrije radicalen.

Rijk aan vitamine K

Basilicum is extreem rijk aan vitamine K, een essentiële vitamine die wordt gebruikt voor diverse lichaamsprocessen.

Ondersteunt een gezond immuunsysteem

Het hoge vitamine C gehalte, helpt bij de ondersteuning van een gezond immuunsysteem en centraal zenuwstelsel.

Helpt een gezonde, stralende huid behouden

Basilicum bevat zeer veel vitamine A, die wordt gebruikt om de huid en ogen gezond te houden.

Zeer voedzaam

Basilicum bevat ook zeer grote hoeveelheden andere voedingsstoffen, zoals ijzer en mangaan, die allemaal helpen het lichaam in topconditie te houden.

BasilicumBasilicumBasilicumBasilicum