Citroen

Gezondheidsvoordelen van citroen

Citroenen zijn extreem veelzijdig en bieden veel voordelen voor de gezondheid. Hier zijn een aantal van de voordelen die koudgeperst citroensap toevoegt aan onze sappen:

Een geweldig hulpmiddel voor een gezonde en efficiënte spijsvertering

De samenstelling van citroensap komt overeen met dat van speeksel en waterstofchloride. Dit helpt het maagdarmkanaal te ontdoen van giftige en ongewenste stoffen, waarna andere voedingsstoffen meer efficiënt kunnen worden opgenomen. Het moedigt ook de lever aan meer gal te produceren, wat de spijsvertering en afvoer van gifstoffen nog verder ondersteunt. Als een gevolg hiervan kan citroensap helpen spijsverteringsstoornissen en een opgeblazen gevoel te verlichten.

Versnelt reiniging

Citroensap werkt urineafdrijvend, waardoor je vaker moet plassen en dit verhoogt de snelheid waarmee gifstoffen het lichaam verlaten. De bestanddelen van citroen helpen ook enzymen activiteit te stimuleren, waarmee de lever met de ontgifting wordt geholpen.

Alkaliseert het lichaam

Hoewel citroen zuur is, vormen ze daadwerkelijk alkaline in het lichaam. Citroen is een van de meest krachtige, alkaliserende voeding verkrijgbaar. Ze helpen enorm bij het reguleren van pH niveaus in het lichaam, zorgen dat het niet te zuur wordt, wat ziektes helpt voorkomen, en ook de opbouw van urinezuur in de gewrichten.

Ondersteunt een gezond immuunsysteem

Citroenen zijn rijk aan vitamine C, die zowel het immuunsysteem als het centrale zenuwstelsel ondersteunt en stimuleert.

Stimuleert en onderhoudt zenuwwerking

Ons koudgeperst citroensap is afgeladen met kalium, die door het lichaam wordt gebruikt om zenuwen in het centrale zenuwstelsel en de hersenen te onderhouden. Dit helpt ziektes in de hersenen voorkomen, zoals dementie en Alzheimer.

Reguleert de bloeddruk

De kalium in citroensap wordt ook door het lichaam gebruikt om een gezonde bloeddruk te behouden. Het ondersteunt het cardiovasculaire systeem en voorkomt gerelateerde ziektes en hartaanvallen.

Verlicht mondgerelateerde aandoeningen

Van citroensap is bekend dat het slechte adem en tandvleesontstekingen helpt behandelen en voorkomen.

Rijk aan anti-oxidanten

Citroenen staan bol van anti-oxidanten die schade van vrije radicalen helpen voorkomen, waarbij ze het lichaam op cellulair niveau beschermen.

Stimuleert productie van collageen

Vitamine C is een essentieel onderdeel van de productie van collageen, die wordt gebruikt om de huid jong en gezond te houden. De enorme hoeveelheden vitamine C in citroen zorgt ervoor dat het lichaam altijd genoeg heeft.

Activerend

Citroenen behoren tot het weinige voedsel die grote hoeveelheden negatief geladen ionen bevat, waarbij de hoeveelheid energie die van hen wordt verkregen, wordt gestimuleerd.

Versterkt bloedvaten

Citroensap bevat vitamine P, die wordt gebruikt om interne bloedingen te voorkomen en bloedvaten te onderhouden.

Antibacterieel

Van de bestanddelen van citroensap is aangetoond dat zij veel bacteriën, die ziektes veroorzaken, vernietigen.

CitroenCitroenCitroenCitroen