Granny Smith

De gezondheidsvoordelen van Granny Smith

De volgende voordelen voor de gezondheid helpen uit te leggen wat er nu zo speciaal is aan Granny Smith appels en waarom we besloten hebben ze te gebruiken in onze slow juice.

Rijk aan anti-oxidanten

De Granny Smith is een absolute krachtpatser als het gaat om anti-oxidanten. Als het gaat om het gehalte aan anti-oxidanten, streeft ze de meeste appels ruim voorbij en dit kan het lichaam op celniveau helpen beschermen door het neutraliseren van vrije radicalen. De desbetreffende stoffen zijn cyanidine en epicatechine, die beiden met het hoge vitamine C gehalte samenwerken om het lichaam te beschermen.

Bomvol voedingsstoffen

Net zoals andere appels, is ook de Granny Smith extreem rijk aan voedingsstoffen en deze helpen bij het gezond functioneren van vele processen in het lichaam.

Ondersteunt bij het afvallen

Hoewel de Granny Smith bol staat van de voedingsstoffen, bevat de appel maar weinig calorieën. Dit maakt ze ideaal voor iedereen die calorieën telt, terwijl wel de benodigde voedingsstoffen worden verkregen die nodig zijn om een gezonde levensstijl te onderhouden.

Onderhoudt de hersenen

Granny Smith appels hebben een hoger kalium gehalte dan andere appels. Kalium wordt door het lichaam gebruikt om elektrische geleiding binnen de hersenen te behouden, waardoor wordt verzekerd dat alles goed functioneert. Een gebrek aan kalium kan drastische effecten hebben op de hersenfuncties en het leren en geheugen belemmeren; zorg ervoor dat je genoeg krijgt!

Reguleert de bloeddruk en ondersteunt het cardiovasculaire systeem

Kalium is niet alleen goed voor de hersenen! De enorme hoeveelheden die in de Granny Smith worden gevonden, helpen natrium te balanceren en reguleren de bloeddruk. Het helpt ook vloeistoffen gebalanceerd te houden rond hartcellen, waardoor de hartslag wordt gereguleerd. Een gebrek aan kalium kan leiden tot een onregelmatige hartslag, een serieus probleem.

Vermindert het risico op de Ziekte van Alzheimer

Granny Smith appels bevatten quercetine, een flavonoïde. Hiervan wordt gedacht dat het de zenuwcellen in de hersenen beschermt, waardoor de kans op Dementie en de Ziekte van Alzheimer wordt verminderd.

Granny SmithGranny SmithGranny SmithGranny Smith