Komkommer

Gezondheidsvoordelen van komkommer

Komkommer wordt vaak over het hoofd gezien als gezond voedsel, omdat veel mensen denken dat ze slechts water bevat. Komkommer heeft echter veel te bieden en deze voordelen kunnen worden terug gevonden in onze sappen.

Werkt tegen brandend maagzuur

Het is niet slechts de smaak van komkommer die verkoelend werkt. Ze bevat bestanddelen die interne hitte te lijf gaan, zoals brandend maagzuur.

Werkt ontgiftend

De grote hoeveelheid water van komkommer, gemengd met de voedingsstoffen is een perfecte mix om de ingewanden van het lichaam te reinigen en schadelijke, giftige stoffen weg te spoelen.

Ondersteunt een gezonde huid

Komkommer bevat magnesium, kalium, silicium en vitamine A, die allemaal ondersteunen bij het onderhouden van de huid.

Helpt bij afvallen en op gewicht blijven

Komkommer bevat zeer weinig calorieën, terwijl ze tegelijkertijd zeer voedzaam is. Dit betekent dat, als komkommer wordt gebruikt als onderdeel van een gezond dieet, dit enorm kan helpen bij het afvallen en op gewicht blijven. Het lichaam krijgt alle voedingsstoffen die het nodig heeft, zonder teveel calorieën.

Bestrijdt moeheid

Komkommer bevat een grote hoeveelheid Vitamine B, die door het lichaam wordt gebruikt in het proces om natuurlijke energie te produceren. Het kan een geweldige manier zijn om over te stappen van geleende energie, zoals cafeïne, of het behandelen van moeheid als gevolg van een tekort.

Helpt cardiovasculaire gezondheid ondersteunen

Ontdekt is dat komkommer enzymen bevat die nodig zijn bij de productie van insuline. Het bevat ook sterolen, die helpen bij het verlagen van de cholesterol. De combinatie van deze twee werken extreem goed bij het ondersteunen en onderhouden van het cardiovasculaire systeem, wat ziektes en de gerelateerde hartaanvallen helpt voorkomen.

Ondersteunt het immuunsysteem

Komkommer bevat veel vitamine C, die het immuunsysteem helpt ondersteunen.

KomkommerKomkommerKomkommerKomkommer