Limoen

Gezondheidsvoordelen van limoen

Of je nu je gezondheid wil stimuleren, je gewicht wil aanpakken of diverse aandoeningen te lijf wil gaan, de eigenschappen van limoen kunnen je enorm helpen. Hier volgen een aantal kwaliteiten die door limoen worden toegevoegd aan onze sappen:

Verbeterde huid

De bestanddelen in limoen zijn geweldig voor het stimuleren van een gezonde huid. Het helpt de huid zacht en stralend te houden. Het helpt ook infecties van de huid voorkomen en vermindert lichaamsgeur.

Verbetert de spijsvertering

De flavonoïden die we in limoensap vinden, stimuleren het spijsverteringsstelsel. Ze verhogen de hoeveelheid spijsverteringssappen en zuren in het maagdarmkanaal en dit helpt bijzonder taai voedsel verteren en stelt het lichaam in staat de voedingsstoffen op te nemen.

Ondersteunt het cardiovasculaire systeem

Van de belangrijkste flavonoïde in limoen, bekend als hesperidine, is aangetoond dat het cholesterolverlagend werkt. Dit helpt bij het onderhouden van het cardiovasculaire systeem.

Anti-oxidant

Limoensap is een krachtige anti-oxidant en bevat bestanddelen die helpen de celstructuur te beschermen, vrije radicalen af te werken en gifstoffen uit het lichaam te halen. Dit helpt het algemene welzijn.

Stimuleert het immuunsysteem

Limoensap bevat een grote hoeveelheid vitamine C, die helpt het immuunsysteem te ondersteunen en te versterken en onderhoudt ook het centrale zenuwstelsel.

Geweldige eigenschappen tegen ontstekingen

Sommige aandoeningen, zoals artritis, worden veroorzaakt door een opbouw van urinezuur. Overtollig urinezuur wordt opgelost door het citroenzuur uit limoensap en kan dus eenvoudig door het lichaam worden afgevoerd, waardoor ontstekingen worden verminderd.

Helpt nierstenen voorkomen

Het is aangetoond dat citroenzuur uit limoensap helpt de aanmaak van nierstenen te voorkomen.

Ideaal voor afvallen

De combinatie van weinig calorieën, veel voedingsstoffen en krachtige anti-oxidanten maken limoensap een perfecte reiniging voor het lichaam en ook een stimulans, voor personen die op gewicht willen blijven.

LimoenLimoenLimoenLimoen