Rode Biet

Gezondheidsvoordelen van rode bieten

Wat heeft deze supergroente te bieden? Hier zijn een aantal voordelen die worden toegevoegd aan onze sappen:

Verbetert uithoudingsvermogen en atletische prestaties

Rode bieten zijn afgestampt met nitraten, die het lichaam gebruikt om nitriet en salpeterzuur te maken. Gecombineerd helpen deze de bloedvaten beschermen tegen schade, maar verwijden ze ook, waardoor meer zuurstof de spieren bereikt. Dit maakt het mogelijk om langer te bewegen zonder uitputting.

Verlaagt de bloeddruk en het risico op hartaanvallen

En alweer hebben de nitraten in rode bieten een glansrol, omdat zij helpen de bloeddruk te verlagen en het bijbehorende risico op hartaanvallen.

Helpt gezonde weefselgroei te ondersteunen

Rode bieten bevatten een enorme hoeveelheid foliumzuur en dit is een essentieel bestanddeel voor gezonde weefselgroei.

Ondersteunt gezond haar, nagels en botten

Ons langzaam geperste bietensap bevat gezonde hoeveelheden silica, wat wordt gebruikt om nagels en haar te produceren, maar het ondersteunt ook de spieren en botten, waardoor het risico op botontkalking wordt verminderd.

Kan de bloedsuikerspiegel stabiliseren

Hoewel bieten veel natuurlijke suikers bevatten, hebben ze een zeer lage glycemische lading van 2.0, wat inhoudt dat de suikers enorm langzaam worden omgezet. Dit helpt de stabilisatie van de bloedsuikerspiegel in de bloedbaan.

Werkt tegen bloedarmoede en vermoeidheid

Rode bieten bevatten erg veel ijzer, waardoor de productie van hemoglobine in het bloed wordt gestimuleerd en verzekerd wordt dat zuurstof daar komt waar het moet zijn.

Werkt als een krachtige anti-oxidant

Het pigment, waaraan rode bieten hun uitgesproken kleur te danken hebben, werkt ook als krachtige anti-oxidant. Dit helpt celstructuren te behouden door ze te verdedigen tegen vrije radicalen.

Helpt dementie vertragen

Het nitraat gehalte in koudgeperse rode bietensap zorgt niet alleen voor meer zuurstof in de spieren, maar brengt ook een grote voorraad naar de hersenen. Dit helpt de hersenen gezond te houden.

Rode BietRode BietRode BietRode Biet