Bleekselderij

Gezondheidsvoordelen van bleekselderij

De gezondheidsvoordelen van bleekselderij zijn meestal niet bekend. Hier volgen een aantal voordelen die koudgeperste bleekselderij toevoegt aan onze sapjes:

Geweldig voor de ogen en de huid

Bleekselderij bevat een behoorlijke hoeveelheid Vitamine A, die door het lichaam wordt gebruikt voor de ondersteuning en het behouden van gezonde ogen en huid.

Verlaagt cholesterol

Bleekselderij bevat een flavonoïde, bekend als butylphthalide. Van deze stof is bekend dat zij het cholesterol verlaagt en dus ook het cardiovasculaire systeem ondersteunt, terwijl het risico op ziektes en hartaanvallen vermindert.

Verlaagt de bloeddruk

Bleekselderij bevat een ander bestanddeel die helpt bij de ondersteuning van het cardiovasculaire systeem. Dit bestanddeel heet ftalide en verlaagt en reguleert de bloeddruk.

Stimuleert seksuele opwinding

Bleekselderij bevat twee feromonen waarvan ontdekt is dat ze de seksuele opwinding bij mensen stimuleren.

Alkaliseert het lichaam

Langzaam geperst bleekselderij sap helpt de zuurgraad in het lichaam in balans te houden, wat belangrijk is voor diverse gezonde processen.

Kalmerend

Bleekselderij bevat verschillende mineralen en een daarvan is magnesium. Magnesium staat bekend om de kalmerende effecten op het zenuwstelsel. Dit maakt bleekselderij ook een goed hulpmiddel om te kunnen slapen.

Werkt tegen ontstekingen

De bestanddelen in bleekselderij werken zeer goed tegen ontstekingen.

Geweldig hulpmiddel om af te vallen en op gewicht te blijven

Hierom is bleekselderij waarschijnlijk het meest bekend. Bleekselderij bevat zeer weinig calorieën, wat geweldig nieuws is voor personen die graag op gewicht willen blijven.

Rijk aan vitamine K

Bleekselderij bevat behoorlijk wat vitamine K, die onmisbaar is voor diverse processen in het lichaam, inclusief het onderhouden van gezonde botten en een gezond immuunsysteem.

BleekselderijBleekselderijBleekselderijBleekselderij