Sinaasappel

Gezondheidsvoordelen van sinaasappel

Er is een goede reden voor het feit dat sinaasappels de meest voorkomende, verspreide en geconsumeerde vruchten zijn. Ze hebben enorm veel goeds te bieden en barsten van de gezondheidsvoordelen die al sinds de introductie in Europa erkend zijn. Hier volgt een kleine opsomming van wat ze toevoegen aan onze slow juices.

Stimuleert het immuunsysteem

Hier staan sinaasappels het meest om bekend en dit werkt in ons koudgeperste sap niet anders. Sinaasappels bevatten een extreem hoge dosis vitamine C, die het immuunsysteem versterkt en onderhoudt, waardoor verzekerd wordt dat het lichaam infecties en ziektes efficiënt kan verslaan.

Geweldig voor de huid

Niet alleen stimuleert de vitamine C in onze koudgeperste sinaasappelsap het immuunsysteem, maar ze werken ook samen met anti-oxidanten om de huid te revitaliseren en versterken.

Onderhoudt gezonde ogen

De mix van vitamine A, vitamine C en kalium die we in sinaasappels vinden, houden de ogen gezond en helpen leeftijd gerelateerde afbraak te verminderen.

Onderhoudt de organen

Vers, langzaam geperst sinaasappelsap bevat foliumzuur en folaat, die beiden door het lichaam worden gebruikt voor gezonde hersenontwikkeling (en onderhoud), maar het houdt ook de andere organen in het lichaam in topconditie.

Voorkomt hartaandoeningen en ondersteunt het cardiovasculaire systeem

Sinaasappels bevatten flavonoïden, zoals hesperidine, die het cholesterol verlagen en helpen voorkomen dat de bloedvaten verstopt raken. Dit helpt hartaandoeningen voorkomen, reguleert de bloeddruk en ondersteunt het cardiovasculaire systeem in zijn geheel.

Verbetert de kwaliteit van sperma

Van de mengeling van voedingsstoffen in sinaasappels is aangetoond dat ze de kwaliteit en mobiliteit van het sperma verbeteren.

Alkaliseert het lichaam

Hoewel sinaasappels rijk zijn aan zuren, gebruikt het lichaam de bestanddelen van sinaasappels om snel alkaline te maken, die helpt bij het behoud van een optimale pH van het lichaam en zorgt dat lichaamsfuncties ongehinderd kunnen functioneren.

Vermindert het risico op nieraandoeningen

Aangetoond is dat regelmatig sinaasappelsap drinken helpt om nieraandoeningen te voorkomen, maar ook de aanmaak van nierstenen.

SinaasappelSinaasappelSinaasappelSinaasappel