Spinazie

Gezondheidsvoordelen van spinazie

Je mag aannemen dat spinazie, als lid van een familie van supergroenten, een aantal krachtige gezondheidsvoordelen bezit. Hier volgen een aantal voordelen die kunnen worden behaald door middel van onze slow juices, die spinazie bevatten:

Werkt tegen bloedarmoede en uitputting

Zoals in de tekenfilms van Popeye al goed te zien was, heeft spinazie een zeer hoog ijzergehalte. Hierdoor wordt hemoglobine in het bloed geproduceerd, wat weer wordt gebruikt om zuurstof door het lichaam te transporteren. Door ervoor te zorgen dat het lichaam een ruime en efficiënte voorraad zuurstof heeft, is het mogelijk langer te bewegen, je minder moe te voelen en uitputting en bloedarmoede te overwinnen.

Beschermt gezichtsvermogen

Onze slow juice met spinazie bevat luteïne en zeaxanthine, beiden anti-oxidanten die van nature in spinazie voorkomen en die de ogen beschermen tegen staar en andere stoornissen die aan leeftijd zijn gerelateerd.

Bevordert een gezonde huid

Spinazie bevat een grote hoeveelheid vitamine A, die wordt gebruikt om een gezond uitziende, stralende huid te produceren, naast andere toepassingen in het lichaam.

Verlaagt de bloeddruk

De peptiden in spinazie hebben aangetoond de angiotensine I-converterende enzymen te remmen, resulterend in een verlaagde bloeddruk.

Rijk aan vitamine K

Spinazie barst werkelijk waar van de vitamine K, die essentieel is voor vele lichaamsfuncties, waaronder het onderhouden van gezonde botten. De enorme hoeveelheden helpen ook verkalking, het proces waarin ongewenste calcium vormt op lichaamsweefsel, te voorkomen.

Ondersteunt een gezond immuunsysteem en centraal zenuwstelsel

In aanvulling op de enorme hoeveelheden vitamine K, bevat spinazie ook een gezonde hoeveelheid vitamine C. Deze twee vitaminen werken samen om gezond functioneren binnen het immuunsysteem en centrale zenuwstelsel te stimuleren, onderhouden en ondersteunen.

Werkt tegen ontstekingen

Spinazie bevat twee bestanddelen die met elkaar samenwerken om zwelling en ontstekingen te verminderen en te reguleren.

Stimuleert gastro-intestinale gezondheid

Spinazie bevat zowel vitamine C als beta-caroteen die beiden werken om het maagdarmstelsel op celniveau te beschermen, wat leidt tot een betere gastro-intestinale gezondheid.

Laag in calorieën, hoog in voedingswaarde, ideaal voor het verliezen of beheren van het gewicht.

De combinatie van weinig calorieën en veel voedingsstoffen zorgt ervoor dat je op je gewicht kan letten en toch alles binnen krijgt wat je lichaam nodig heeft om gezond te blijven.

SpinazieSpinazieSpinazieSpinazie