Venkel

Gezondheidsvoordelen van venkel

Waarom, afgezien van de aantrekkelijke smaak, hebben wij ervoor gekozen venkel op te nemen in een aantal van onze slow juices? Nou, ze biedt veel voordelen voor de gezondheid en hieronder kan je meer lezen over wat venkel precies te bieden heeft:

Helpt bloedarmoede en vermoeidheid te verminderen

Venkel bevat ijzer, die door het lichaam wordt gebruikt om hemoglobine te produceren, een bestanddeel van het bloed die verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof door het lichaam. Ervoor zorgen dat je lichaam genoeg heeft, voorkomt bloedarmoede en helpt je energiek te blijven.

Unieke anti-oxiderende eigenschappen

Venkel bevat een zeer unieke combinatie fytonutriënten, waaronder rutine, quercetine en glycosiden. Deze werken samen in een perfecte balans en produceren een zeer sterk anti-oxiderend effect, die het lichaam beschermt tegen vrije radicalen, gifstoffen en celveroudering. Gecombineerd met vitamine C, moet de kracht van venkel niet worden onderschat.

Helpt winderigheid voorkomen

Venkel bevat asparaginezuur, die windafdrijvende eigenschappen heeft, waardoor de opbouw van overtollig gas voorkomen wordt.

Helpt de spijsvertering

De bestanddelen in venkel stimuleren de afscheiding van spijsverteringssappen, waardoor de afbraak en absorptie van voedingsstoffen wordt ondersteund.

Stimuleert de hersenen

Venkel bevat kalium en deze stof stimuleert de elektrische activiteit van de hersenen en verzekert dat berichten op een efficiënte en gezonde manier door het lichaam worden verstuurd. Kalium verhoogt ook de zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor de cellen hun taken optimaal kunnen verrichten.

Verlaagt de bloeddruk en ondersteunt het cardiovasculaire systeem

En alweer mag het hoge kaliumgehalte in venkel met de eer strijken. Het werkt vaatverwijdend, waardoor druk in de bloedvaten wordt verlicht en ze uit kunnen zetten. Dit vermindert de bloeddruk en de belasting op het systeem. Het ondersteunt het cardiovasculaire systeem door het helpen voorkomen van hartaanvallen en beroertes.

Antibacterieel

Venkel bevat natuurlijke bestanddelen zoals anetol en cineool, die beiden antibacteriële eigenschappen hebben. Deze kunnen het lichaam ondersteunen bij het opruimen van infecties, maar ook bij het strijden tegen ziektes, die door bacteriën worden veroorzaakt, zoals diarree.

Ondersteunt het immuunsysteem

Venkel is rijk aan vitamine C, een onmisbare vitamine die wordt gebruikt om het immuunsysteem te onderhouden.

Helpt de ernst van menstruele aandoeningen verminderen

Venkel is een menstruatie-opwekkend middel, wat betekent dat het helpt bij de regulatie van hormonen binnen het lichaam, waarbij de ernst van menstruatiesymptomen wordt verminderd.

Helpt aandoeningen aan de luchtwegen verlichten

De anetol en cineool in fennel zijn niet alleen anti-bacterieel van aard. Zij zijn ook slijmoplossend en helpen bij het opruimen van slijm, dat vast kan zitten in de luchtwegen, en ondersteunt dus bij de verlichting van symptomen bij personen met luchtwegaandoeningen.

Helpt reinigen

Fennel werkt urineafdrijvend en versnelt het tempo waarmee gifstoffen via de urine uit het lichaam worden afgevoerd, waardoor reinigen wordt ondersteund.

VenkelVenkelVenkelVenkel