Wortel

Gezondheidsvoordelen van wortel

Het toevoegen van wortels aan onze slow juice levert vele voordelen voor de gezondheid. Hieronder volgen er een aantal:

Verbeterd zicht

Een van de meest beroemde eigenschappen van wortel is een verbeterd zicht. Het moet gezegd worden dat dit in de westerse cultuur wel wat is overdreven, omdat velen geloven dat het op wonderlijke wijze het nachtzicht kan verbeteren. Dit is wat overtrokken, maar de voedingsstoffen in wortelsap, zoals vitamine A en beta-caroteen helpen zeker om de ogen te versterken en gezond te houden.

Anti-oxidant

De beta-caroteen in wortelsap werkt samen met anti-oxidanten om cellen te beschermen tegen schade en afbraak.

Gezonde huid

Wortels bevatten veel vitamine A, die samenwerkt met de anti-oxidanten om de huid te stimuleren en beschermen, waardoor de huid gaat stralen.

Helpt hartaandoeningen voorkomen en ondersteunt het cardiovasculaire systeem

Wortels bevatten alfa-caroteen, beta-caroteen en luteïne. Van alledrie is bekend dat ze helpen het cholesterol onder controle te houden, een gezond cardiovasculair systeem ondersteunen en het risico op hartaandoeningen verminderen.

Gezonde tanden en tandvlees

De mineralen in wortelsap helpen de tanden te beschermen. Het stimuleert ook het tandvlees en resulteert in een hogere speekselproductie, die op haar beurt weer helpt bij het behouden van een gezonde pH balans.

Helpt beroertes voorkomen

Het is aangetoond dat een regelmatige consumptie van wortels het risico op beroertes aanzienlijk vermindert.

Stimuleert het immuunsysteem

Wortels bevatten vitamine C, die hard werken om een gezond immuunsysteem te stimuleren en te onderhouden, waardoor het lichaam infecties en ziektes kan bestrijden.

Stimuleert reiniging

Het hoge vitamine A gehalte van wortelsap helpt de lever om het lichaam vrij te maken van gifstoffen. Het helpt ook de ophoping van gal en vet in de lever te verminderen, waardoor de lever gezond blijft.

Verlichting tijdens menstruatie en post-menopauze

Vrouwen kunnen grote voordelen behalen van de regelmatige consumptie van koudgeperste wortelsap. De fyto-oestrogenen in wortels helpen pijn verminderen en reguleren bloedingen bij menstruerende vrouwen. Daarnaast helpt het de ernst van opvliegers en andere symptomen verminderen bij vrouwen na de menopauze.

Enorme hoeveelheden vitamine A

Hoewel sommige van de functies van vitamine A al genoemd zijn, is de hoeveelheid alleen al de moeite van een vermelding waard. het is een belangrijke vitamine, die wordt gebruikt in vele processen in het lichaam en wortelsap zorgt ervoor dat je er genoeg van krijgt.

WortelWortelWortelWortel