Granny SmithGranny Smith

De Granny Smith is een appel die niet alleen populair is, maar ook hoog in aanzien staat vanwege haar krachtige, gezondheidsvoordelen. Hoewel ze veel van de voedingskwaliteiten bezit, die andere appels ook bezitten, overstijgt de Granny Smith de rest als het gaat om anti-oxiderende activiteiten. En dit maakt de appel een geweldige aanvulling op onze slow juices.

Deze appels kunnen over het algemeen worden gekenmerkt door hun lichtgroene kleur, stevige vruchtvlees en scherpe, sappige smaak. Gedacht wordt dat het een hybride is, verkregen uit een mix tussen de Europese Wilde Appel en een meer gedomesticeerde variant.

De Granny Smith komt oorspronkelijk uit Australië, waar ze in 1968 werd gekweekt. Eigenlijk was het een resultaat van een toevallige zaailing, ontdekt door Maria Ann Smith, die de boom opkweekte en beloond werd met een rijkelijke oogst. Hoewel ze slechts 2 jaar na de ontdekking overleed, had de Granny Smith genoeg aandacht getrokken van andere lokale boomgaard eigenaren en boeren om zich te verspreiden. Vanaf daar was het slechts een kwestie van tijd voordat dit prachtige groene juweeltje terecht kwam in Europa en de VS.

Juice Programma’s

Juices