KomkommerKomkommer

Een populaire en verfrissende snack tijdens de zomer. Komkommers staan op de vierde plaats van meest geteelde groenten ter wereld. Deze lange, groene, sappige groenten zijn bedrieglijk gezond en absoluut afgeladen met goede dingen. Ze bieden een koele en subtiele smaak die, wanneer gecombineerd in onze slow juices, een rijke en gezonde traktatie is.

Komkommer hoort bij dezelfde plantenfamilie als meloenen en pompoenen (bekend als de Cucurbitaceae), vandaar hun sappige vruchtvlees. Als je naar de winkel gaat en er eentje koopt, zal je ontdekken dat ze vaak lang, glad en groen zijn. Hoewel dit type komkommer het meest gezien wordt, komen ze voor in diverse lengtes, kleuren en structuren.

Gedacht wordt dat de komkommer haar oorsprong vindt in India, vanwaar ze zich heeft verspreid naar Griekenland en Italië, gevolgd door de rest van Europa. De komkommer wordt al duizenden jaren gekweekt en referenties naar de groente zijn gevonden in geschriften uit 2500 vC. Het kweekgemak, de hoge voedingswaarde en frisse smaak heeft eraan bijgedragen dat ze tot de dag van vandaag een van de meest geliefde groente ter wereld is.

Juice Programma’s

Juices