Limoen

Limoen

Deze kleine schatjes zijn een van de meest gebruikte citrusvruchten, als het gaat over de bereiding van eten en drinken. Een vleugje limoen kan echt de smaak van een maaltijd versterken, of een zurige twist toevoegen aan een cocktail. Dit is echter niet het enige nut van limoen. Limoensap heeft een heleboel verborgen kwaliteiten en barst van de voedingsstoffen en andere bestanddelen, waarvan bekend is dat zij zowel het uiterlijk als de gezondheid verbeteren.

Limoenen zijn zeer kleine citrusvruchten, die rond van vorm zijn en waarvan de diameter zelden groter is dan 5 centimeter. Ze zijn groen van kleur en kunnen ofwel zoet of zuur zijn.

De limoen vindt haar oorsprong in Zuidoost-Azië en groeit aan bomen die zeer geschikt zijn voor tropische en subtropische klimaten. Gedacht wordt dat handelaren uit het Midden-Oosten limoenbomen meebrachten uit Azië en ze introduceerden in Noord-Afrika. Eeuwen later, toen de limoen via handel verspreidde, gebruikten Britse zeelieden de limoen vanwege haar rijke voedingsstoffen om scheurbuik tegen te gaan op hun lange reizen. Dit leverde de Britten de bijnaam "Limeys" op.

Limoen in onze koud geperste sappen voegt een speciale twist toe aan de smaak, terwijl er ook een lading voedzame zaligheid wordt toegevoegd, die jouw lichaam kan gebruiken om gezond en prachtig te blijven.

Juice Programma’s

Juices