Mango

Mango

Mango staat bekend als de "Koningin van de Vruchten" en smaakt zo luxueus en zoet dat je gemakkelijk vergeet dat ze zo gezond is! Het is een tropische en exotische vrucht die nu (soms slechts seizoensgebonden) kan worden gevonden in supermarkten in Europa. Ze barst van de voedingsstoffen, dus we konden niet anders dan mango in onze sappen opnemen!

Er zijn meer dan 400 soorten mango, die allemaal verschillen in maat en kleur. Gewoonlijk zijn ze groen, rood en oranje gemixt en ovaal van vorm. Ze kunnen vrij groot zijn en bevatten een platte, langwerpige pit die vaak lastig uit de vrucht te verwijderen is.

De mango vindt haar oorsprong in Zuidoost-Azië en wordt daar al duizenden jaren gekweekt. De teelt verspreidde zich slechts naar de rest van Azië tijdens de 10de eeuw. De mango werd in de 14de eeuw door Marokkaanse reizigers meegenomen en nu wordt ze volop gekweekt in de meeste vorstvrije subtropische en tropische klimaten. Bijna de helft van de wereldvoorraad wordt in India geteeld.

Mango is in India van grote, culturele betekenis. De godin Ambika wordt vaak afgebeeld, zittend onder een mangoboom, terwijl in het Hindoeïsme Ganesh vaak wordt afgebeeld met een rijpe mango in de hand, als symbool voor het bereiken van perfectie.

Juice Programma’s

Juices