Passievrucht

Passievrucht

De passievrucht wordt aanbeden vanwege haar zoete en zure smaak en werd in Europa lang beschouwd als een exotische en luxueuze delicatesse. Om deze reden vind je het vaak als onderdeel van gastronomische nagerechten of tropische, verleidelijke sappen. Haar populariteit is echter niet alleen het resultaat van de unieke smaak of luxe status: Ze is een extreem voedzame vrucht, die niet alleen een smaaksensatie levert, maar ook ontzettend gezond is.

Passievrucht is de vrucht van de Passiflora edulis, een rank die haar oorsprong vindt in de subtropische regionen van de wereld. De Passiflora edulis is een uitbundige klimplant, die alles verstrikt waar ze zich aan vast kan houden. De vrucht zelf is vaak paars of geel van kleur en heeft een stevige schil die het zachte, sappige vruchtvlees beschermt.

Aangenomen wordt dat de passievrucht oorspronkelijk uit Paraguay komt, voordat ze naar de rest van Zuid-Amerika uitbreidde. Ze wordt nu op een commercieel niveau geteeld over de hele wereld en is een absolute exotische favoriet.

Juice Programma’s

Juices