Rode BietRode Bieten

Rode bieten, afgeladen met krachtige voedingsstoffen en een unieke, aardse, zoete smaak, zijn hard op weg een favoriet tijdens het diner te worden, maar ook een smakelijke aanvulling op vele drankjes en desserts. Je zult er misschien niet direct aan denken als je ingrediënten voor sap overweegt, maar geloof ons, het werkt!

Bieten zijn donkere, ronde wortelgewassen die tot dezelfde plantenfamilie behoren als spinazie en snijbiet. Hoewel de gehele plant technisch gezien eetbaar is, wordt met name van de wortel genoten, vanwege de voedingswaarde en zoete smaak. Bieten zijn meestal donkerpaars van kleur, maar kunnen ook wit of goudkleurig zijn. Het gewas wordt gekweekt in Rusland, Europa en de VS.

Zoals vele recente groenten, werden bieten voor het eerst gekweekt door de Romeinen en verspreid door hun rijk. Tijdens de 19de eeuw nam de populariteit snel toe, vanwege het suikergehalte. Tegenwoordig vinden we bieten overal, met een steeds groeiende trend naar hipper en gezonder eten. Ze kunnen worden gevonden op de menu's van vele trendy restaurants, maar ook als onderdeel van een dieet bij personen die in vorm willen blijven en dit alles maakt het een perfect ingrediënt in onze gezonde slow juices.

Juice Programma’s

Juices