Sinaasappel

Sinaasappel

Sinaasappels behoren waarschijnlijk tot een van de populairste vruchten van dit moment. Over de hele wereld wordt ervan genoten en ze produceren natuurlijk het welbekende sinaasappelsap, wat vaak wordt geassocieerd met gezond leven en onderdeel van een gezond ontbijt. Het is geen verrassing dat sinaasappels gemakkelijk te kweken zijn, een grote lading energie leveren en vol zitten met voedingsstoffen. Daarnaast zijn ze natuurlijk ook nog eens super lekker!

De sinaasappel, of iets specifieker, de zoete sinaasappel (die vaker voor consumptie wordt gebruikt), is een citrusvrucht die tot de Rutaceae familie behoort. Het is in feite een hybride van andere citrusvruchten, namelijk de grapefruit en mandarijn. De typische sinaasappel, die je in de winkel hebt gehaald, is rond van vorm, oranje van kleur en heeft een licht gestructureerde huid. Zoals de meeste citrusvruchten is het vruchtvlees opgedeeld in parten.

Aangenomen wordt dat de sinaasappel haar oorsprong vindt in Azië, verspreid over de regio, van het zuiden van China helemaal naar Indonesië, waar ze al duizenden jaren worden geteeld. Vanuit dit gedeelte van Azië verspreidde de sinaasappel zich naar India en in de 9de eeuw naar het Midden-Oosten (hoewel sinaasappels al eerder werden verhandeld in het Midden-Oosten). Pas in de 15de eeuw verscheen de sinaasappel in Europa, maar sinds haar introductie is ze alleen maar populairder geworden.

Juice Programma’s

Juices