Spinazie

Spinazie

Spinazie is een bladgroente, barstensvol krachtige voedingsstoffen. Spinazie had een glansrol in de stripverhalen en tekenfilms van Popeye vanwege de energie opwekkende eigenschappen. Hoewel spinazie niet direct superspieren kweekt, zal de gezonde mengeling van voedingsstoffen je zeker actief en energiek laten voelen. Als je zoekt naar all-round bescherming en je energieniveau wil stimuleren, moet je onze slow juices met spinazie proberen!

Spinazie behoort tot de Chenopodiaceae familie van planten, soms ook wel ganzenvoet familie genoemd. Deze familie bestaat uit krachtpatsers, waar ook bieten en snijbieten toe behoren. Spinazie ontwikkelt grote, jade groene bladeren, die behoorlijk kunnen uitdijen als ze met rust gelaten worden. Het heeft een aardse smaak die prachtig combineert met de andere groenten, die we gebruiken in onze koudgeperste sappen.

Aangenomen wordt dat spinazie een Perzische afkomst heeft en zich in de 12de eeuw door Europa heeft verspreid, waar het al snel een reputatie opbouwde vanwege haar gezonde eigenschappen; een reputatie die ze tot de dag van vandaag heeft behouden. Dit is natuurlijk geen verrassing, je hoeft geen genie te zijn om te begrijpen dat spinazie supervoedsel is, dit merk je zelf na consumptie! Je kunt je dus wellicht indenken dat we het niet konden laten spinazie te gebruiken in een aantal van onze heerlijke sappen!

Een leuk spinazie feitje: Een notabel persoon uit de geschiedenis, die maar geen genoeg kon krijgen van het spul, was Catherine de Medici. Tijdens de 16e eeuw, verliet zij haar huis in Florence, Italië, om te trouwen met de koning van Frankrijk. Ze bracht haar eigen, persoonlijke chef met zich mee, zodat hij de spinazie kon bereiden volgens haar wensen. Sindsdien wordt elk voedsel, geserveerd op een bedje van spinazie, "a la Florentine" genoemd.

Juice Programma’s

Juices