VenkelVenkel

Venkel is een extreem voedzame en veelzijdige groente, die in heel Europa populair is (vooral in Italië en Frankrijk). De voedingswaarde is een enorm voordeel, maar is niet de enige reden voor de populariteit van venkel. Dit heeft meer te maken met haar milde, maar uitgesproken smaak en geur, die sterk aan drop doet denken. Venkel verzekert niet alleen dat onze slow juice gezond is, maar het voegt ook een bepaalde pit toe aan de smaak!

Je kunt je wellicht indenken dat deze populaire groente volop wordt geteeld. Elk deel van venkel heeft haar eigen waarde en kan worden opgedeeld in drie hoofdonderdelen: De grote, bolvormige wortel, de luchtige, wortelachtige bladeren en de zaden die ze bevatten. De wortel wordt vaak gebruikt voor culinaire doeleinden en deze bevat ook de hoogste concentratie voedingsstoffen.

Gedacht wordt dat venkel haar oorsprong vindt in de mediterrane regio's van de wereld, waar ze al heel lang wordt gekweekt en gebruikt voor zowel culinaire als medicinale doeleinden. Sinds de verspreiding over de wereld, wordt venkel benut in de oude Chinese geneeskunde, onder meer tegen verstopping van de luchtwegen en om de eetlust te stimuleren.

Juice Programma’s

Juices