WortelWortel

Met hun levendige, oranje kleur en stimulerende eigenschappen voor de gezondheid, zijn wortels een groente die je niet mag missen. Wortels hebben een glansrol in de tekenfilms van Bugs Bunny als lievelingseten van konijnen en het is een van de meest populaire groenten van Europa, zelfs bij kinderen. Wortels zijn niet slechts een smakelijke snack of bijgerecht van een goed gebalanceerde maaltijd; wortels kunnen verfrissend, verrukkelijk en, heel belangrijk, gezond sap produceren.

Wortels behoren tot de Apiaceae familie, waar ook andere groenten zoals pastinaak, venkel en dille toe behoren. Hoewel de wortels in de winkel oranje van kleur zijn, bestaan er ook varianten in het paars, geel en rood.

De wortel vond haar oorsprong duizenden jaren geleden en kon worden gevonden in delen van Azië en het Midden-Oosten, maar ook in delen van Europa. De Europeanen werden pas in de 15de en 16de eeuw enthousiast over wortels, waarna het een vaak geteeld gewas werd. Tegenwoordig kunnen wortels overal worden gevonden en hun populariteit neemt nog altijd toe.

Juice Programma’s

Juices