Amandelen

Amandelen zijn een heel bijzonder ingrediënt voor zowel zoete als hartige gerechten. Hun knapperige textuur en unieke smaak maken ze perfect geschikt als snack en om mee te koken. Amandelen zijn gezond en smakelijk, maar ze moeten op een goede manier verpakt worden om hun versheid en kwaliteiten te bewaren. Bevroren amandelen blijven tot één jaar goed.

Amandelen bevatten een goede hoeveelheid eiwitten en mineralen, zoals kalium en magnesium en oplosbare vezels. Hierdoor helpen ze de opname van cholesterol in je bloed te vertragen, wat cellen beschermt tegen de verouderende effecten van vrije radicalen. Rauwe amandelen zijn een van de beste noten voor tijdens een gewichtsverliesprogramma.

Amandelen van topkwaliteit, zoals die van Uzuma uit de VS, zijn een geweldige energierijke snack, zowel puur als gemengd met ontbijtgranen en fruit of gestrooid over yoghurt toetjes en salades. Fijngehakt kunnen ze, gekookt of rauw, worden toegevoegd aan hartige of zoete gerechten voor wat knapperigheid. Met een blender of keukenmachine kun je vers amandelmeel maken, wat je kan mixen met andere soorten bakmeel.