Cashewnoten

Cashewnoten zijn zaden van de cashew vrucht; deze vrucht groeit aan de kasjoeboom die oorspronkelijk alleen voorkwam in bepaalde gebieden van Brazilië. Tegenwoordig kunnen kasjoebomen niet alleen in Brazilië en het Caribisch gebied worden gevonden, maar ook op veel andere plaatsen (de cashewnoten in de Uzuma winkel komen bijvoorbeeld uit Vietnam). Ze behoren tot dezelfde familie als de pistachenoot en de mango.

Je zal geen cashewnoten met dop vinden in winkels; de schil bevat namelijk een bepaalde hars die moet worden verwijderd voordat je deze noten kan eten. Cashewnoten kunnen direct vers of geroosterd worden gegeten, of je kan ze toevoegen aan diverse gerechten, zoals salades, soepen, enzovoorts. Ze kunnen ook tot een room worden verwerkt, die je kan gebruiken als dressing of saus. Daarnaast bestaat er ook nog cashewboter, die overheerlijk smaakt en een geweldige aanvulling kan zijn op je dagelijkse dieet. Deze boter kan bijvoorbeeld worden gebruikt in cocktails: Als je het mengt met rijst of sojamelk, zal je een overheerlijke en gezonde proteïne cocktail produceren.