De Gezondheidsvoordelen Van Hazelnoten

VOORKOMEN HARTZIEKTES EN VERLAGEN JE SLECHTE CHOLESTEROL

Hazelnoten bevatten verschillende waardevolle onverzadigde vetzuren en essentiële vetzuren en zijn een bijzonder goede bron van linoleenzuur. Deze vetzuren helpen het slechte cholesterol LDL in het lichaam te verlagen terwijl ze het goede cholesterolniveau, HDL, verhogen. Medicinale studies hebben aangetoond dat onverzadigde vetzuren coronaire hartkwalen kunnen helpen voorkomen.

VERBETEREN SPIJSVERTERING EN EEN GOEDE GEZONDHEID MET VEZELS EN VITAMINEN

Hazelnoten bevatten een grote hoeveelheid voedingsvezels die de spijsvertering ondersteunen. De hoge niveaus vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen in hazelnoten zijn gunstig voor een goede gezondheid en kunnen verschillende ziektes helpen voorkomen.

HELPEN BLOEDARMOE TE VOORKOMEN EN VERMINDEREN DE KANS OP GEBOORTEAFWIJKINGEN

Hazelnoten bevatten hoge levels folaat. Folaat is een vitamine uit het vitamine B-complex. Het kan bloedarmoede helpen voorkomen en het is aangetoond dat het het risico van afwijkingen bij pasgeborenen vermindert.

EEN GEZONDE BRON VAN ENERGIE

Hazelnoten bevatten grote hoeveelheden waardevolle eiwitten en zijn een heel goede energiebron. 100g hazelnoten bevatten 628 calorieën. Dit maakt hazelnoten een ideale snack voor momenten waarop het lichaam meer energie nodig heeft, zoals zwangerschap. Ze zijn ook een geweldige energieboostende snack voor sport en vergelijkbare activiteiten!

BESCHERMEN CELLEN EN HUID MET VITAMINE E

Het vitamine E in hazelnoten is een krachtige antioxidant die essentieel is voor de bescherming en de gezondheid van cellen. De vitamine E helpt slijmvliezen en de huid te beschermen tegen de schade van vrije radicalen.

STIMULEREN GEZONDE BOTGROEI MET MINERALEN

Hazelnoten bevatten een hoge hoeveelheid waardevolle mineralen zoals calcium, magnesium, ijzer, koper, fosfor en kalium. Fosfor en magnesium zijn vooral gunstig voor een gezonde botgroei.