De gezondheidsvoordelen van macadamianoten

Macadamianoten zijn boterachtige bolletjes energie. 100 gram Macademianoten is goed voor 718 kcal, waardoor ze een goede voedingsbron zijn. Ze zijn rijk aan gezonde vetten en belangrijke vitaminen en mineralen. Slechts een handvol van deze heerlijke noten is genoeg om je energielevel constant op pijl te houden terwijl je een vol gevoel behoudt.

Vitamine B

Macadamianoten bevatten vitamine B. Dit zorgt voor energie, maakt je optimistischer, verbetert de conditie van je hart en verlaagt gevoelens van angst. Macademianoten bevatten een grote hoeveelheid vitamine B6, dat het immuunsysteem ondersteunt, en vitamine B3, dat een belangrijke rol speelt in het zenuwstelsel en het spijsverteringsstelsel.

Selenium

In 100 gram macadamianoten zit 3,6 microgram van het spoormineraal selenium. Selenium speelt een cruciale rol in het immuunsysteem, de vruchtbaarheid en het cognitief functioneren. Het speelt ook een rol in het aanmaakproces van prostaglandine in het lichaam. Dit helpt het voorkomen en tegengaan van ontstekingen. In combinatie met vitamine E vormt het een beschermende antioxidant.

Gezonde vetten

Macadamianoten zijn een goede bron van enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze helpen je -slechte- LDL-cholesterol te verlagen en je -goede- HDL-cholesterol te verhogen.

Vezels

Vezels zijn cruciaal voor een optimale spijsvertering. Ze zorgen voor de kweek van goede bacteriën in het darmkanaal.