De gezondheidsvoordelen van Walnoten

Walnoten zijn een eeuwenoud symbool voor de denkende geest omdat de vorm van de pit binnen de schil eruitziet als een miniatuurversie van het menselijk brein. Naast hun bijzonder uiterlijk en geweldige smaak zijn walnoten zeer rijk aan waardevolle en gezonde voedingsstoffen. Laten we een kijkje nemen naar de gezondheidsvoordelen van walnoten.

Verlagen cholesterolniveaus en verminderen kans op hartziektes

Walnoten zijn zeer rijk aan gezonde omega 3-vetzuren en enkelvoudig onverzadigde vetzuren en ze zijn een bijzonder goede bron van linoleenzuur en alf-linoleenzuur (ALA). Door deze vetzuren toe te voegen aan je dieet, help je je zowel je totale als je LDL-cholesterolgehalte te verlagen en je HDL, het goede cholesterol in het bloed, te verhogen. Onderzoek heeft aangetoond dat enkelvoudig onverzadigde vetzuren en omega 3-vetzuren het risico op coronaire hartziekten kunnen verminderen.

Voorkomen ontsteking en houden je bloeddruk laag

De gezonde vetzuren in walnoten hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen en helpen je bloeddruk laag te houden.

Kunnen het verouderingsproces vertragen

Walnoten zijn rijk aan antioxidante activiteit en polyfenolen, en aan melatonine, ellaginezuur, vitamine E en carotenoïden. Deze voedingsstoffen staan erom bekend dat ze een gunstige werking hebben tegen ontsteking, dat ze neurologische aandoeningen helpen voorkomen en dat ze het verouderingsproces helpen te vertragen.

Beschermen en verjongen de huid

Walnoten bevatten grote hoeveelheden vitamine E, wat op zichzelf een krachtige antioxidant is. Vitamine E is essentieel voor een goede functie van celmembranen en slijmvliezen en heeft een verjongend effect op de huid, omdat het de huid beschermt tegen vrije radicalen.

Ondersteunen gezonde groei met vitaminen en mineralen

Walnoten zijn zeer rijk aan gunstige vitaminen B zoals riboflavine, niacine, thiamine, pantotheenzuur, vitamine B6 en folaat en ze bevatten een scala aan waardevolle mineralen zoals mangaan, koper, calcium, ijzer en zink. Deze vitaminen en mineralen ondersteunen een gezonde groei, verbeteren de spijsvertering en bieden veel andere voordelen voor een gezond lichaam.