Gezondheidsvoordelen Van Peacannoten

De pecannoten van Uzuma zijn 100% biologisch en een fantastische snack, ze zijn ook een heerlijk om als extraatje aan je muesli toe te voegen of gezond om mee te koken en te bakken. Maar wist je dat pecannoten niet alleen heerlijk smaken maar ook nog eens heel erg gezond voor je zijn? Wij vertellen je graag alle gezondheidsvoordelen van de pecannoten!

Pecannoten zijn razend populair aan het worden en niet alleen als een gezonde snack, ze zijn een heilzame en lekkere toevoeging in cereals en muesli. Als je van gezond kokkerellen houdt gebruik ze dan eens als voortreffelijk ingrediënt. Het is niet alleen de heerlijke smaak die pecannoten zo speciaal maken, in feite zijn ze bijzonder voedzaam en bieden verschillende gezondheidsvoordelen. Laten we in dit stukje eens zien hoe pecannoten aan je gezondheid kunnen bijdragen.

DE VOEDINGSWAARDE VAN PECANNOTEN

Pecannoten bevatten heel veel voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft voor een goede gezondheid. Ze bevatten waardevolle proteïnen samen met andere voedingsstoffen waaronder vitamine A, vitamine B6, vitamine C, vitamine E en vitamine K. Ze bevatten ook thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur, beta-caroteen, en foliumzuur.

Pecannoten bevatten voedingsvezels die de spijsvertering bevorderen.

Er zitten ook veel gezonde mineralen in pecannoten zoals calcium, ijzer, magnesium, fosfor, potassium, zink, koper, mangaan en selenium.

PECANNOTEN VERMINDEREN DE KANS OP HARTZIEKTEN

Een van de oorzaken van hart- en vaatziekten kan een te hoog cholesterolgehalte zijn. Pecannoten bevatten grote hoeveelheden enkelvoudig onverzadigde vetzuren die cholesterolverlagend zijn en het risico op hartziekten verminderen. De vitamine E en de antioxidanten in de pecannoten bevorderen een goede cardiovasculaire gezondheid.

PECANNOTEN HELPT DIABETES TE VOORKOMEN

Van pecannoten is aangetoond dat ze heilzaam zijn om een gezond bloedsuikerniveau te onderhouden. Dit maakt pecannoten en ook andere noten bijzonder waardevol voor mensen die aan diabetes lijden. Studies hebben aangetoond dat het regelmatig eten van pecannoten of andere noten het risico op diabetes type 2 reduceert.

MET PECANNOTEN BLIJFT U OP GEWICHT

Pecannoten zitten vol energie maar ze zijn ook rijk aan gezonde vezels en vetten. Dat maakt pecannoten een ideaal voedsel voor mensen die graag willen afvallen, omdat het hongergevoel afneemt zonder de nadelen van ander eten. De vezels en vitaminen in pecannoten dragen ook bij aan gewichtsverlies.