Macadamia noten

Macadamia noten zijn letterlijk moeilijk te kraken. De macadamia boom is echter niet zo ongevoelig, en doet het alleen goed onder zeer speciale omstandigheden. Het is in feite een inheemse Australische soort, die tot het begin van de 19de eeuw voor Europeanen volkomen onbekend was. De vruchten van de macadamia boom zijn natuurlijk de macadamia noten. De bomen kunnen in grootte variëren van manshoog, tot hoger dan een huis van twee verdiepingen, de beste macadamia noten zijn krokant aan de buitenkant en boterachtig van binnen, met een heerlijke romige smaak.

Onze macadamia noten komen exclusief uit Turkije, omdat de vruchtbare grond en het warme klimaat zeer bevorderlijk zijn voor de eisen van de macadamia boom. Temperaturen van 25*C, en nooit onder de 10*C, garanderen een superieure kwaliteit macadamia noot. De lage luchtvochtigheid van de streek waar men in Turkije macadamia noten kweekt, draagt er ook aan bij dat ze geen wortelrot krijgen, wat een plaag kan zijn voor de macadamia boom, en de vruchten kan bederven. Macadamia noten zijn een lekkere snack en je doet er goed aan een notenkraker bij de hand te houden, macadamia noten zijn echter vaak het geheime ingrediënt van chefs en bakkers. Alles, van zelfgemaakte koekjes tot curry schotels, doen het goed door de toevoeging van macadamia noten. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn, neem dat maar van ons aan.