Walnoten

Walnoten, de noten van de walnotenboom, zijn eigenlijk ronde steenvruchten met een enkele pit, dus het zijn geen echte noten in de botanische zin van het woord. Volledig gerijpte walnoten worden vaak gebruikt vanwege hun nootvlees en we zijn er dol op als gezonde snack of smakelijk en gezond ingrediënt om mee te bakken. De groene noten worden soms gebruikt voor voedsel zoals ingemaakte walnoten.

Walnoten zijn zeer rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en antioxidanten en ze zijn een geweldige bron van waardevolle omega 3-vetzuren. Ze bevatten een van de hoogste gehaltes aan alfa-linoleenzuur (ALA).

De meeste van ons zijn gek op walnoten vanwege hun geweldige nootachtige smaak en boterachtige textuur. Met hun hoge gehalte aan eiwitten en veel andere waardevolle voedingsstoffen zijn ze een fantastische en gezonde snack. Daarnaast zijn walnoten een geweldige toevoeging aan alle andere soorten voedsel, zoals ontbijtgranen, muesli’s, salades, ijs en veel meer. Ze vormen ook een heerlijk en gezond ingrediënt voor koekjes en cakes!