Waarom is slow juicen zo gezond? 

Voedingsdeskundigen hebben het al lang over de gezondheidsvoordelen van verse groenten en vruchten in het dieet. Nu steeds meer mensen zich richten op een gezondere levensstijl, is het niet verrassend dat slow juicing steeds populairder wordt. Slow juicen biedt veel voordelen, vergeleken met standaard juice en sappen die in de winkel zijn gekocht. Maar wat maakt slow juicen nu zo gezond? Ontdek en leer alles over de vele voordelen van slow juicing!

VITAMINEN, MINERALEN EN ENZYMEN: DE BOUWSTENEN VOOR EEN GEZOND LEVEN

Verse vruchten, rauwe groenten en kruiden behoren tot een klasse voedingsmiddelen die een overvloed aan waardevolle voedingsstoffen en vezels bevatten en essentieel zijn voor een goede gezondheid en conditie. De vitaminen, mineralen en enzymen uit groente en fruit helpen ons immuunsysteem versterken, voorkomen ziektes en zijn betrokken bij veel lichaamsfuncties die een gezond en fit lichaam ondersteunen. Daarnaast zijn groenten en vruchten extreem rijk aan vezels. Vezels zijn onmisbaar voor het spijsverteringsstelsel en kunnen zelfs ondersteunen bij het afvallen.

SLOW JUICING VOOR EEN BETERE, MEER EFFECTIEVE ABSORPTIE VAN VOEDINGSSTOFFEN EN VITAMINEN

Juicen helpt bij het afbreken van die waardevolle voedingsstoffen zodat ons lichaam ze sneller en gemakkelijker kan absorberen. Het drinken van juice ondersteunt het lichaam bij het verteren van veel soorten voeding, waardoor voedingsstoffen beter worden opgenomen zonder het spijsverteringsstelsel teveel te belasten. Met name slow juicen is een effectieve manier om je lichaam van deze belangrijke voedingsstoffen te voorzien. Het langzame en zorgvuldige persen van een slow juicer verzekert dat de maximale hoeveelheid vitaminen, enzymen en mineralen in je juice behouden blijven. Slow juicers onttrekken ook de maximale hoeveelheid gezonde juice uit je groenten en vruchten, tot wel 35% meer vergeleken met een normale juicer. Je hebt minder groente en fruit nodig om dezelfde hoeveelheid gezonde juice te maken, wat geld bespaart op je gezonde levensstijl. Met slow juicen zullen ook meer waardevolle vezels in je juice terechtkomen, zodat de juice heilzamer en nog gezonder wordt. Het resultaat is dat je geniet van een juice die zo natuurlijk mogelijk is!

SLOW JUICING: DE VOORDELEN VAN VRUCHTVLEES

Wat slow juicers zo uniek maakt, is hun geleidelijke en langzame proces van malen en persen van de vruchten en groenten, waaronder de stelen, pitten en schillen. Dankzij deze geleidelijke actie, zorgt een slow juicer niet alleen voor de maximale hoeveelheid waardevolle voedingsstoffen in je juice, maar je juice zal ook meer gezonde vezels bevatten vergeleken met juice die je gekocht hebt of in een standaard juicer hebt gemaakt. Deze verhoogde hoeveelheid gezond vruchtvlees en vezels kan een enorme hulp zijn voor personen die wat gewicht kwijt willen raken! De vezels zorgen niet alleen voor een meer verzadigd gevoel, want ze zullen ook het spijsverteringsstelsel en je gehele stofwisseling op een positieve manier ondersteunen.

Slow juicen kan ideaal zijn als je veel natuurlijke gezondheid aan je leven wil toevoegen. Maar slow juicen helpt je niet alleen gezond en fit te blijven, want het kan enorm leuk zijn om deze gezonde en overheerlijke juices te maken waar de hele familie van zal smullen!