Wat is slowjuicen?

Slowjuicen is de enige echte manier om gezonde en smakelijke "levende" juices te maken, zoals de natuur het bedoeld heeft. Laten we het eens hebben over hoe een slow juicer kan ondersteunen bij het maken van betere en gezondere sappen, vergeleken met traditionele juicers. Het geheim zit hem in de werking.

Standaard juicers gebruiken scherpe raspen die op zeer hoge snelheden draaien, soms wel op 20.000 toeren per minuut. Vanwege de hoge snelheden en de wrijving, zullen deze juices minder vitaminen, mineralen en andere waardevolle voedingsstoffen behouden tijdens het proces. Een standaard juicer zal ook meer zuurstof afgeven aan de juice, zodat de juice snel oxideert. Je kan dit vaak zien als het vruchtvlees een andere kleur heeft dan je juice!

HOE EEN SLOW JUICER GEZONDERE JUICE PRODUCEERT

Een slow juicer werkt op lage snelheden en maximaal 90 toeren per minuut, niet alleen om je vruchten te persen, maar ook om alle juice te onttrekken uit het vruchtvlees. Door zorgvuldig te malen, pletten en te persen, blijven veel meer vitaminen, mineralen en enzymen uit de vruchten behouden. Als een extra bonus, heeft de juice ook een betere, meer natuurlijke smaak!

SLOW JUICERS ZIJN VEELZIJDIGER DAN EEN BLENDER

De messen van een blender werken op zeer hoge snelheid om het voedsel te vermalen. Dit is prima voor zachtere producten, zoals bij het maken van shakes en smoothies. Maar met een typische keukenblender kan je geen harde groenten of vruchten gebruiken en indien het wel lukt, zal er een dikke, klonterige massa worden geproduceerd waarin schillen en vruchtvlees te vinden zijn.

Een slow juicer is geschikt voor harde en zachte groenten en vruchten. Het scheidt de juice van het vruchtvlees op zorgvuldige wijze, zodat je zelfs gezonde en lekkere juices kan maken van groenten als wortels of komkommers.

EEN SLOW JUICER IS DE ENIGE PERS DIE GESCHIKT IS VOOR TARWEGRAS

Vanwege de unieke werking van een slow juicer, zijn een aantal van de betere slow juicers geschikt voor het juicen van tarwegras, zonder vruchtvlees te produceren. Op dezelfde manier als het onttrekken van gezonde juice uit tarwegras, kan je een slow juicer gebruiken voor andere bladgroenten, zoals spinazie of sla. Het werkt zelfs met kruiden. Maak gezonde en verse juices van muntblaadjes, koriander of basilicum! Een aantal van de beste slow juicers voor dit doel zijn de slow juicers van Omega. (Je kan meer over Omega slow juicers vinden in onze webshop.)

SLOW JUICERS HEBBEN NOG MEER GEWELDIGE TOEPASSINGEN

Met een slow juicer kan je de meest natuurlijke en gezonde juices maken van vruchten, groenten en kruiden. Maar sommige slow juicers bieden nog meer mogelijkheden en flexibiliteit in wat je ermee kan doen.

Een aantal slow juicers op de huidige markt, met name horizontale juicers, kunnen worden gebruikt voor het maken van pasta of ze kunnen kruiden en noten vermalen. Ze kunnen ook ideaal zijn voor het pureren van babyvoeding.

Met een moderne slow juicer zijn de mogelijkheden bijna eindeloos en ze zijn een geweldige, slimme aanvulling in elke keuken!