Baobab poeder

Baobab poeder is een van de nieuwste superfoods die de laatste paar maanden aan populariteit heeft gewonnen. Het is gemaakt van de vruchten van de baobab boom (ook wel apenbroodboom) en deze vruchten zijn rijk aan kalium, vezels, calcium, vitamine B6 en C en andere voedingsstoffen.

Baobab bomen groeien voornamelijk in Afrika, hoewel er ook een aantal kunnen worden gevonden in verschillende gebieden in Australië. Hun vruchten worden beschouwd als een van de rijkste bronnen van antioxidanten ter wereld (ze bevatten zelfs meer antioxidanten dan de beroemde goji bessen). Daarom kan het toevoegen van baobab poeder aan jouw dieet je gezonder maken, de conditie van je huid en haar verbeteren en nog veel meer. Drankjes met baobab poeder zijn goed voor mensen die wat energie kunnen gebruiken na een drukke dag of workout, gestrest zijn of vaak ziek worden: Ze leveren een energiestoot, verhogen het ijzergehalte en ondersteunen het gehele immuunsysteem en zenuwstelsel. Daarnaast zijn zulke drankjes vaak suikervrij, wat natuurlijk geweldig is voor mensen die een gezonde levensstijl leiden.

Baobab poeder kan worden toegevoegd aan diverse cocktails, drankjes, smoothies en sauzen, die allemaal gezonder en lekkerder worden. Het kan zelfs worden toegevoegd aan diverse gerechten, zoals pudding of brood.