Cacao

Biologische cacao is gemaakt van cacaobonen en wordt tot de superfoods gerekend. Het is verkrijgbaar in vele vormen: Je kan cacao nibs, cacaoboter of -poeder toevoegen aan je dagelijkse dieet, waardoor je maaltijden lekkerder en voedzamer worden. Al deze producten kan je toevoegen aan milkshakes, cocktails, smoothies en gebak en je kan ze gebruiken om andere gerechten te zoeten.

Cacaobonen zijn in feite de zaden van de vruchten van bomen in de Amazone. Deze zaden werden in de oudheid zo gekoesterd dat de Azteken en de Maya's ze zelfs als betaalmiddel gebruikten. Ook in die tijd voegde de inheemse bevolking cacaobonen toe aan hun rantsoen en maakte er diverse dranken mee.

Hoewel de gemiddelde chocoladereep of cacao uit de supermarkt teveel zoetstoffen bevat en maar weinig voedingsstoffen, staat rauwe cacao bekend om de antioxidante kracht. In tegenstelling tot chocolade uit de supermarkt, bevat het veel voedingsstoffen, beginnend met vitaminen en eindigend met mineralen als zink, magnesium en ijzer. Daarnaast bevat biologische cacao minder vet dan andere noten en bonen en veroorzaakt het zelden allergieën. Daarom is cacao perfect voor zoetekauwen die tegelijkertijd toch gezond voedsel willen eten.