Chia Zaden

Chia zaden zijn een superfood die, in tegenstelling tot lijnzaad, kunnen worden gebruikt zoals ze zijn. Hoewel het misschien als een nieuwe soort voeding voor velen lijkt, gebruiken mensen in Centraal-Amerika chia zaden al sinds de oudheid, door ze toe te voegen aan het voedsel en ze te gebruiken als medicijnen. Als gevolg van hun verbazingwekkende eigenschappen, werden chia zaden toen zelfs gebruikt als een betaalmiddel.

Chia is een kruid uit de mint familie. De zaden zijn zeer voedzaam en hebben een milde smaak, zodat je ze aan elke maaltijd kunt toevoegen zonder bang te zijn dat je de smaak ervan zal bederven. Chia zaden zijn ook een goede toevoeging voor verschillende soorten drankjes, waaronder smoothies en cocktails. Ze kunnen ook worden toegevoegd aan diverse sauzen, yoghurt en broden, en over cornflakes en groenten worden gestrooid. Chia zaden worden ook in cosmetica gebruikt: er zijn gels die het bevatten.

De zaden zijn geladen met veel belangrijke voedingsstoffen, zoals antioxidanten, eiwitten, omega vetten, calcium, koolhydraten en voedingsvezels. Door ze aan je dagelijkse portie toe toevoegen zul je je niet alleen beter voelen, maar het zal ook helpen om je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen binnen te krijgen. Chia zaden komen uit verschillende regio's; degenen die worden aangeboden in de Uzuma shop komen uit Bolivia.