De gezondheidsvoordelen van Cacao

Biologische cacao wordt gemaakt van cacaobonen met behulp van speciale technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat de vele voedingsstoffen en voordelen uit rauwe bonen behouden blijven. Daarom is biologische (of rauwe) cacao zoveel voedzamer en beter voor je gezondheid dan standaard chocoladerepen en cacaopoeders die in de supermarkt kunnen worden gevonden.

Het is bekend dat cacao de volgende gezondheidsvoordelen biedt:

Het is zeer voedzaam.

Biologische cacao voorziet het lichaam van diverse mineralen, zoals koper, zink, calcium, ijzer, magnesium en koper.

Het verbetert het functioneren van het cardiovasculaire systeem.

Dit gebeurt dankzij de enorme hoeveelheden antioxidanten die in biologische cacao zitten. Ze maken je hart gezonder en verlagen het risico op diverse ziekten. Het verlaagt ook de bloeddruk en insuline-resistentie.

Het helpt het lichaam beschermen tegen gifstoffen.

Dit komt ook door de eerder genoemde antioxidanten. Cacao bevat in feite meer antioxidanten dan vele andere beroemde superfoods, zoals goji- en açai bessen.

Het verbetert de stemming.

Veel mensen weten al dat chocolade goed is voor het verbeteren van de stemming. Cacao heeft dezelfde effecten op het menselijk lichaam.

Het beschermt het zenuwstelsel.

Dit komt vanwege de grote hoeveelheid resveratrol, een krachtige antioxidant die het zenuwstelsel en de zenuwcellen beschermt tegen schade.

Het balanceert de hormoonspiegel.

Cacao verhoogt de productie van serotonine in het lichaam en kan dus worden gebruikt om de effecten van PMS te balanceren, omdat vrouwen tijdens deze periode een daling ervaren in het serotonine niveau.

Het verbetert het uiterlijk.

Cacao is rijk aan zwavel, die de nagels sterker maakt en het haar laat glanzen. Het verbetert ook de functies van de alvleesklier en lever.

Daarnaast is cacao een geweldige bron van gezonde vetten en kan dus altijd worden gegeten, zelfs als je af wil vallen of aan je gezondheid werkt.